mandag 28. desember 2009

Strikkerier og krydderkake

Då er buksa i Alpakka ferdig og overrekt til mottakaren, han som fekk jakka til jul. Mjuk og god, håpar guten rekk å bruke ho litt før ho vert for lita.

Når ein er hekta på handarbeid er det ikkje lett å reise nokon plass utan å ha med seg noko. Tenkje seg til å sitje ein heil ettermiddag utan å ha noko i hendene. I går var det tid for juleselskap igjen, så då tok eg med meg tråd og pinnar og begynte på ein kjøkenklut. Den vart fullført i TV-stolen i går kveld.
Før vi reiste avgårde i går, fekk eg lyst til å prøve eit nytt bakverk. Eg hadde smakt dette før, og lenge hatt lyst til å prøve. Så då var det ei Islandsk krydderkake som vart medbrakt til juleselskap i Jølster. Oppskrift nedanfor. Kjempegod med smør og brunost på.




Islandsk krydderkake
Fin å ha med på tur eller til kaffekosen hjemme !

Ingredienser

3 dl havregryn

3 dl hvetemel

2 1/2 dl sukker

1 ss kakao

2 ts natron

2 ts malt kanel

1/2 ts malt ingefær

1/2 ts malt nellik

2 1/2 dl kulturmelk

Slik gjør du
Bland alt godt. Bruk smurt og strødd brødform. Stek nederst i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader. Avkjøl i formen før den skjæres i skiver.

1 kommentar:

Anonym sa...

det er ikke greit å spise denne kaken med brunost.
helt uakseptabelt.

hilsen hele den norske befolkningen