Når ein er hekta på handarbeid er det ikkje lett å reise nokon plass utan å ha med seg noko. Tenkje seg til å sitje ein heil ettermiddag utan å ha noko i hendene. I går var det tid for juleselskap igjen, så då tok eg med meg tråd og pinnar og begynte på ein kjøkenklut. Den vart fullført i TV-stolen i går kveld.
Før vi reiste avgårde i går, fekk eg lyst til å prøve eit nytt bakverk. Eg hadde smakt dette før, og lenge hatt lyst til å prøve. Så då var det ei Islandsk krydderkake som vart medbrakt til juleselskap i Jølster. Oppskrift nedanfor. Kjempegod med smør og brunost på.
Islandsk krydderkake
Fin å ha med på tur eller til kaffekosen hjemme !
Ingredienser
3 dl havregryn
3 dl hvetemel
2 1/2 dl sukker
1 ss kakao
2 ts natron
2 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/2 ts malt nellik
2 1/2 dl kulturmelk
Slik gjør du
Bland alt godt. Bruk smurt og strødd brødform. Stek nederst i ovnen i ca. 1 time ved 180 grader. Avkjøl i formen før den skjæres i skiver.
1 kommentar:
det er ikke greit å spise denne kaken med brunost.
helt uakseptabelt.
hilsen hele den norske befolkningen
Legg inn en kommentar