mandag 7. mars 2011

Nøstebarntrøye, labbar og nye prosjekt

Litt lenge mellom kvart innlegg her, men eg får ta ei oppdatering i dag.
Fyrst kan eg omsider vise fram denne nøstebarntrøya, strikka den ved juletider, og har endeleg fått overrakt den i gåve no. Håpar tantebarnet mitt som går i utebarnehage held seg god og varm i den.
Trøya er strikka etter oppskrift #1905, men med lange ermer i staden for dei korte som var i oppskrifta. Garnet er 2-tråds Askeladen merinoull/nøstebarngarn.

Innimellom er det blitt nokre sokkepar.
Desse barnesokkane er i restegarn, Fabel og Senjagarn.

Mannen har fått seg eit par lange og smale (etter ynskje) raggsokkar i Jarbo raggi-garn.
Tjukke og gode.

For tida har eg to prosjekt på gang, ein nøstebarntunika til ei av jentene. Tålmodigheitsprøve med tynt garn.

Elles er eg i ferd med å redusere mengda av restegarn i lageret. Har ein god del påbegynte nøste av Rubin, Smart, Safirgarn, Østlandsgarn og slikt. Eg sette jentungane til med nøstemaskina for å få laga små fine nøster, ei oppgåve dei krangla om å få gjere...


Så no skal det bli lappeteppe her. Planen er å få brukt opp alle smårestar, i tillegg har eg kjøpt inn koksgrått garn til å ha ytterst på rutene, slik at det blir ein heilskap i teppet.
Rutene er 15x15 cm store, så eg har rekna ut at eg treng 120 ruter for å få eit teppe på 150x180 cm. Er vel komt opp i ca 35 ruter no, så eg har no ein del igjen før eg er ferdig...


Mandagen er min fridag, litt husarbeid og litt hobbytid, så no skal eg ta eit par striper på tunikaen før eg gjer noko meir. Ha ein fin dag!

5 kommentarer:

sipusa sa...

Å! Nydelig nydelig trøye! Sånn vil jeg også ha:-D Veldig lyst til å starte på en til meg selv nå! mmmmm.....fine sokker også, og tunikaen blir super! Deilig garn, får veldig lyst til å nærme meg nøstebarnbutikken!!

Rigmor sa...

kjempe fin genser. Den vil jeg tro kommer godt med i ute bhg ja. Sokker er grei måte å bruke opp rester på, det er også hekle teppe. Tunikaen hadde kjempe fine farger. Gleder meg til å se den ferdig :) ha en flott ny uke :)

Linda sa...

Dette vert eit fint teppe. Grei måte å få brukt opp restar på. Eg strikkar rullegensar i dei same fargane som du strikkar kjolen i :)

Elisa sa...

Veldig mye fint du produserer :)

Hege sa...

Så masse flott :)
Skjønner godt at tunika i tynn tråd kan være en tålmodighetsprøve! :)
Kjekt med redusert garn-lager også. Driver litt med slanking selv innimellom alle prosjektene mine.

Og flotte farger på bestemorsrutene dine! :)