torsdag 21. juli 2011

Feriestrikk

Då er vi tilbake etter nokre dagars tur til Trøndelag. På slike turar blir det ein del bilkøyring, og bra med strikketid både i bilen og elles. Endeleg fekk eg fullført rullegensaren til Nora, den har eg halde på med sidan begynnelsen av juni. Så greitt for samvittigheten å få fullføre prosjekt.
Ja då, tidlegare hadde eg eit mål om å alltid ha berre eitt prosjekt om gongen, men dette har nok sklidd ut. Eitt prosjekt på hytta, eitt "enkelt" til å ta med vekk eller til bilkøyring, plutseleg er det ei gåve som hastar litt +++, så ballar det på seg. Men nett no har eg berre tre - trur eg.

Rullegensar etter Nøstebarn si gratisoppskrift
2-tråds merino lammeull frå Askeladen, fargane rosa og bringebærrød. Str 8 år, litt stor til denne 5-åringen, men ikkje verre enn at det går fint.


Så då har begge tvillingane fått seg rullegensar. Desse er lette og mjuke, håpar berre jentene brukar dei når det vert kaldare. (Ei av dei er noko følsom for ull-kløing...)Etter at gensaren vart ferdig, måtte eg finne på noko nytt. Hadde ikkje planlagt noko, men garn og utstyr er å få kjøpt, så det er veldig greitt. Inn på nærmaste Nille og kjøpe pinne nr 4, og grave fram noko i handleposen frå ein av stoppestadane på vegen, og så vart det kjøkenklutar.Desse er strikka etter oppskrift på Husmor Marias kopptue.

Garntypane eg har brukt er Pt Helårsgarn, Rauma Oktett og Paris. Klutane vart veldig mjuke og gode, og oppskrifta er enkel og veldig grei. Eg har faktisk fått litt dilla, så eg ser ikkje bort i frå at det vert endå fleire slike...På turen fekk eg sjølvsagt lurt meg innom diverse butikkar med garn og tilbehør, skal sjå om eg får laga eit innlegg om det ein av dagane.


3 kommentarer:

STRIKKEMOR(O) sa...

Fine genserar! Skal prøve meg på ein sånn klut, ser fin og god ut!

Randi Kristin sa...

nydelig fargevalg på rullegenseren! så mykje greier å avslutte uten å måtte strikk fram og til bake slik som i den orginale oppskrifta da?

Dei klutane såg no berre ut som godteri!

Nena sa...

Så fine gensere i morsomme farger :-) Kjøkkenkluter er fin pausestrikk, dine var i delikate farger :-)