søndag 1. november 2009

Sokkar, sokkar.... og ei hue

Eg driv for tida og prøvar å kvitte meg med litt av sokkegarnet som eg har liggande. Diverre er mykje av det tynt og krev pinnestørrelse ca 2,5. Dette krev litt tålmodigheit, ein brukar jo fleire dagar på eit par sokkar... Desse er strikka i eit garn eg kjøpte på nettet, Lorna Laces, tynt men slitesterkt håpar eg. Fargeskifta var litt hyppige, det vart litt spraglete, men fargane er fine. (Syns ikkje bildet yter rettferdigheit mot fargane, men.)
Etter eit labbepar på pinne 2,5 er det reine himmelen å gå over til Jarbo raggi og pinne nr 4. Dette var ein rest eg hadde liggande, men jammen fekk eg for lite tråd så eg måtte handle eit nøste til. Så då vert det vel nok til eit par slike til.
I ein ubetenksom augneblink kjøpte eg tidlegare i haust nokre buntar med raggegarn frå Sparkjøp. 6 kr bunten, så billig var det. Men akk, langt frå så mjukt som Raggi-garnet frå Jarbo. Dette var heller hardt og stivt å strikke med, så eg er ikkje sikker på om det freistar til igjentaking. Imidlertid er berre ein herrelabb ferdig, garn og pinnar ventar på at eg skal gå i gang med nr 2.

Etter ein klubbkveld med nokre sørstrandsdamer, fekk eg idèen til å prøve meg på ei hue i halvpatentstrikk. Dette hadde eg ikkje prøvd før, så det var litt artig. Garnet er Alfa, og pinnestørrelse 6 og 10. Hua blei litt stor, spørs om eg må lure til litt strikk i vrangborda for at den skal sitje skikkeleg på hovudet. Ei lyslykt får duge som modell denne gongen.


Det var det for denne gong, ha ein fin kveld!

8 kommentarer:

Jane Birke Nielsen sa...

Det er første gang jeg er på besøg i din blog, men absolut ikke sidste gang. Her er meget flot at se på. Huerne til dine tvillinger er bare så søde :-))
Ha´ en fin dag.

Hanne sa...

Det var mange gode sokker!! Fin lue også:-) Du er flink! Og jammen har du ikke en flott blogg også! Ha en fin mandag!!

sol sa...

Det merkes godt når man går fra tykke til tynne pinner. Fine sokker, likte godt fargene på Lorna Lace-garnet.

Hanne sa...

Så flotte vinvesker. Trædde du perlene på garnet før strikking, eller har du sydd dem på etter toving?
Det er veldig kjekt når hobbygleden går i arv. Det er et fint pannebånd snuppe di har strikket. Håper hun snart er frisk og rask igjen.
Pludrehanneklem

Hanne sa...

Oi. Kommentaren min havnet visst under feil innlegg. Men det er flotte sokker også :-)
Jeg har strikket ETT PAR (baby)sokker i mitt liv - under tvang i tekstiltimene på skolen. Kanskje jeg burde prøve igjen?

amylin sa...

Fine sokkepar du har strikket.

Turi sa...

Flotte læste og fin hue.
Bloggen din er kjempeflott, månge fine bilder.

Anonym sa...

Så mye flott du har laget:)